The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Please help. Trans problem with '93 740i (archive)

[ Follow Ups ] [ 7-series Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by Kodiak on April 15, 2002 at 12:08:06:

Hello all,
I'm new to this forum and am some probs with my BMW. I hope someone can help me here or at least tell me what's going on with my beemer.

The problem: When I shift her into drive, it won't move unless I give it gas and then when I let off on the gas, it stops. But, once I get going, it is fine after that. When I put the trans into neutral it works fine everytime. Also, when I put in neutral and give it gas, it actually starts to back. Feels like when you "ride the clutch" on a manuel. But my BMW is an automatic.

Also, I can't find where to check the transmission fluid level anywhere. Anyone know where I can find it? I checked all over the engine compartment for the dipstick....but nothing.

Last problem: I get this wobble of the steering with around 55mph when I hit a bump. The whole car shakes. I've replaced all 4 tires, had it rebalanced and an alignment done. Also replaced front tie rods (I think that's what they are called). Anyone else had this problem. Dealer couldn't figure out what the problem was :(

Thanks for checking my post and for any information you all can give me. I really appreciate it.

1993 BMW 740i

Follow Ups:

[ Follow Ups ] [ 7-series Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk. Logo © 1997 - 2016 Jump Internet Inc. All rights reserved.