The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Re: Loss of power (archive)

[ Follow Ups ] [ E30 M3 Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by matthew on January 28, 2000 at 12:23:13:

In Reply to: Re: Loss of power posted by Paul on January 25, 2000 at 06:40:54:

: : I was getting on the freeway today and I was doing 55 in third gear. All of a sudden I lost power (about 5000 rpm) and the CHECK light in the instument cluster came on. I shifted into fourth and I regained power
: any ideas?
: : Thanks
: : Nicholas
: : 89 M3
:
: First thing that comes to mind is the rubber air intake boot between the AFM and air plenum. Look for cracks. Second, check the fuel pressure. You might have a pump going bad and are running it out of gas at 5k rpm.

I experienced same characteristics last summer. The power loss was accompanied by poor throttle response (blip the throttle would sometimes allow me to get the rpm's up, but if I let the clut out the power would fade) and black smoke exiting my exhaust. The problem turned out to be a loose/old coolant sensor. I had it replaced and the connection cleaned and I haven't had the problem since. Sensor is located on passenger-side near bottom of block.

Hope this helps,
MG


Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ E30 M3 Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.