The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Re: V-12 running on 6 after warm restart (archive)

[ Follow Ups ] [ 7-series (E32) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by David F on December 27, 2000 at 16:06:51:

In Reply to: V-12 running on 6 after warm restart posted by niaura on December 27, 2000 at 09:49:58:

The absolute first thing I would check is the fuel pump relays located on passenger side auxillary fuse/relay box (under hood, also contains DME relays). Could be that the relay is misbehaving when warm. Try switching the relays side to side and see if the problem switches banks.

My 1988 750il occasionally starts on only 6-cylinders. The condition occurs primarily on a warm restart (after the car has been sitting for 10-min to 1-hour). It runs on 6 for 2-4 minutes at which time the remaining 6 cylinders come online and all is normal. I have not had a chance to diagnose which bank is at fault, nor whether it is an ignition (my guess) or fuel related problem. The problem never occurs on a cold start. Has anyone on the list experianced similar problems? Anyone wish to offer an opinion regarding the cause?

Thanks in advance,

Bill N.





Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ 7-series (E32) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.