The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Warm start problems (archive)

[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by Rick Robinson on March 28, 1999 at 02:59:54:

Here is the symptom. When the car ('89 535i auto) is cold (and I mean COLD, -20C or so), the car starts like a dream. Under warmer conditions, the car cranks for upto five full seconds or more before slowly catching. It then stumbles along for a few more seconds and then evens out and runs normally. Performance when driving seems to be quite normal.

To date, here are the things that have been done or tried:
- Injectors have been pulled out and tested - ok
- Fuel system pressure tested - ok (but with some inconsistancies
- Cracked boot between throttle body and intake replaced
- O2 sensor replaced (it was pretty bad when removed)
- Double dose of injector/fuel system cleaner used

I am losing my patience with this, the only angle I haven't tried yet is the thermo-time switch and related cold start injector. Any other ideas? Any help is appreciated.

Rick
(take out the "REMOVE" in email address)


Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.