The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Service Light Reset Failure! Help? (archive)

[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by Joe Mazza on February 23, 2000 at 11:43:29:

I have retrieved from the archives the reset procedure for my '90 535i. They say to:

- Turn ignition "off"
- Jump pins 7 and 19
- Turn ignition to "run" (not "start")
- Wait for service lights to go out (5 seconds or so for Oil reset; 10 or so for Inspection reset)
- Turn ignition "off"
- Remove jumper

I tried this several times, and the lights refused to reset (they stay at their current setting, in my case with the last (amber) light and "Inspection" lighted).

I've successfull reset my lights in the past using, I think, the same procedure. (I have to look it up every time so there's a chance that the last time I looked the procedure was different.)

Any guesses why it fails? I've tried all the obvious things like making sure I had the right pins (7 & 19), and making sure the jumper connections were good, and leaving the ignition at "run" for quite a awhile.

Help!

TIA

Joe Mazza
'90 535i(m) 221K+ miles and still going strong...
'89 325 (m) 135K+ miles and going strong too...




Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.