The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Re: oil presure help again please (archive)

[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by John R Brandl on August 01, 2001 at 20:13:37:

In Reply to: oil presure help again please posted by roger on August 01, 2001 at 19:12:10:

I also have the same problem. My rubber seal at the end of the bolt is fine. I changed to Mobil 1 synthetic 12,000 miles ago and this is when the problem started. After a 4-5 hour sit, all the oil would drain back out of the cannister and then when started, my oil light would stay on for 6-8 seconds. Is it my cannister or my oil? I don't know. I changed oil 5 days ago and used Castrol GTX 20W-50. Now my oil light stays on only for 3-4 seconds after I let the car sit.
Only this past weekend when the car sat for 2 days did it take 6-8 seconds for the light to go out. I must have a check valve problem, but cannot find out if changing the cannister will really help. Adnan did it on his car but then it started doing it again. Could his replacement cannister be bad??
Somewhere, somebody has to have the answer.
John 89 535i 5 speed 105,000 miles



Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.