The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
Re: Washer Fluid pump not working. (archive)

[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by Bill B. on September 28, 2001 at 12:46:00:

In Reply to: Washer Fluid pump not working. posted by Philv on September 28, 2001 at 12:30:38:


Before I go dig around under the hood and if some of you guys are bumming around at work looking for something to type in how about giving me a few suggestions on where to look.. My washer fluid isnt squirting out.. Im not even hearing a wirrr noise or anything.. is there a fuse for this? Whats a new pump motor run if it turns out to be dead? Anywhere else I want to look? Im stuck at work now, so i guess im just trying to get a "feel" for what im gunna look for before I go home tonight.. since this board is so great at suggestions too :)

1995 525iA

Check connector on pump. Have someone pull the washer pump lever while you lay your hand on the pump, see if you can feel it trying to turn. I can't remember if there's a fuse for it or not, but worth a look. My Bentley is in the trunk of the 525.

Sometimes, the pump can ingest some dirt/debris, and can cause it to stall. New pump cost me around $35 last year from Bavarian Autosport.

Bill B.
'95 525ia



Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.