The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
HELP! 525it almost stalls at 1800 rpm????? (archive)

[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by L. Phil C. on September 29, 2001 at 21:52:55:

help!! I have a 92' 525it. M50 non-vanos. Have had a high-velocity intake and K&N style filter installed for well over a year, have had Turner Motorsports install a Conforti chip three months ago. Stock exhaust and new top end of motor 18 months ago.

here's the problem, once in a while, (especially lately) when accellerating from a dead stop or a slow roll the car will start to move and then bog for a second at 1800 rpm with a total loss of power and the check engine light will flash for a second, then suddenly accellerate like a bat out of hell. this started the day i had the chip installed and has been getting worse the last few weeks. Turner swapped the chip two months ago for a new one and the problem had not improved or did not get worse until the last few weeks.

Turner ran the codes, "crank sensor fault" I was told. So replaced it with a new one, problem persists and is starting to get undrivable in the city. the car is fine above 2000rpm and at speeds above 15mph.

L. Phil C.
92' 525it


Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ 5-series (E34) Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.