The complete automotive resource for buyers, sellers, and owners like you.
Car, Truck and SUV Forums at Roadfly
+ Bentley Forums
+ BMW Forums
+ Cadillac Forums
+ Chevrolet Forums
+ Ferrari Forums
+ Jaguar Forums
+ Lamborghini Forums
+ Lotus Forums
+ Mercedes-Benz Forums
+ Maserati Forums
+ MINI Forums
+ Porsche Forums
+ General Discussion
+ Marketplace Forums
A pretty good guess... (archive)

[ Follow Ups ] [ Z3 Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]

Posted by vidterry on March 02, 2001 at 03:12:07:

In Reply to: Nope - Back to Basics posted by Daniel on March 02, 2001 at 00:45:07:

The electronics in these cars are complex, and it sure does sound like it is an electrical problem.

There is an ignition module that can fail -- it did in my '99 2.3, and the symptoms were just as yours. All electrical items worked as normal, but turning the key to position 2 (engine starting) produced NO reaction. NO click, no anything. You could listen to the radio or anything else, but the car would not start.

Service department immediately found the problem...the iginition module. That was the good news; the bad was that it is not a part they stock, so it had to be shipped in.

Other good news, I guess, is that you haven't been driving the car anyway...so the inconvenience is lessened. If it happened to your daily driver...!

Terry


Follow Ups:



[ Follow Ups ] [ Z3 Message Board ] [ Msg. Board FAQ ]
Questions, comments, or problems, please visit the Roadfly help desk.
Roadfly.com Logo © 1997 - 2017 Jump Internet Inc. All rights reserved.